Akce
  • 1 z 6
 

Notti di Luna Piena DOCG Malanotte del Piave 2015 Notti di Luna Piena DOCG Malanotte del Piave

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem (19 ks)
Běžná cena 760 Kč
Ušetříte 228 Kč (–30 %)
532 Kč
   
Značka Ca di Rajo
Kategorie Itálie
 

Víno je vyrobeno z odrůdy Raboso Piave ve 100% podílu. Toto tmavě rubínové červené víno s vůní, jež připomíná černé třešně, mošt a švestky se skořicí, vanilkou, tabákem, fialkami a pepřem. Luxusní, velmi strukturovaná chuť s těžkými tříslovinami, výborná vyváženost s kyselinou a obsahem alkoholu dává dlouhou a delikátní dochuť.

Vinice pěstované metodou Bellussera jsou situovány na jižních-severních svazích v oblasti Rai di San Polo di Piave v nadmořské výšce 30 m.n.n. Půda je jílovitá, písečná a místy štěrkovitá.

Bellussera je starodávná metoda pěstování vinné révy založená na rentgenovém systému. Obvykle tuto metodu naleznete v regionu Veneto. Systém byl vynalezen na konci 19. století bratry Bellussi z Tezze di Piave při pokusu porazit plíseň. Bellussera se skládá ze struktury, ve které jsou čtyři metry vysoké sloupy spojeny železnými kabely uspořádanými v paprscích. Každý sloup podporuje čtyři keře vinné révy umístěné ve vzdálenosti 2,50 m od země. Z každé vinné révy vznikly trvalé tažně, které rostou nakloněné nahoru a diagonálně do pruhu, tvoří systém paprsků.

Ačkoli se tento systém již dnes nepoužívá, protože byl nahrazen jinými způsoby umožňujícími mechanický sběr, vinařství Ca'di Rajo stále získává velkou část své produkce z takto pěstovných vinic, které mají svou tradici, hodnotu a jedinečnost. Toto dědictví je naprosto zachováno, jelikož je základem identity tohoto vinařství. Z těchto, dnes téměř devadesátiletých vinic, zahájili cestu k budování velikosti své budoucnosti. Při návštěvě tohoto vinařství, nezmeškejte šanci shlédnout tyto okouzlující vinice vykultivované pomocí této vzácné metody.


Na konci října se ručně sbírají a pečlivě vybírají hrozny, jež se následně macerují 20-25 dní v dřevěných kádích o velikost 35 hl při teplotě 24-26 °C k dosažení extrakce hroznových slupek. Malolaktická fermentace (přeměna kyseliny jablečné na jemnější kyselinu mléčnou) probíhá ihned po stáčení za použití vybraných bakterií. 30% hroznů sušeno na rohožích po dobu 40 dní. Zrání probíhá 36 měsíců v dřevěných sudech.

Skvělé se zvěřinou na bylinkách, se sýry jako je Grana Padano či Stravecchio. Výborné s tučnými pokrmy, jež čistí patro.

  • Obsah alkoholu 14,5 %
  • Zbytkový cukr 7 g/l
  • Kyselina 6,9 g/l
  • Servírování při 18-20°C
  • Apelace: DOCG Malanotte
  • Země: Itálie, oblast: Veneto
  • Vinařství Ca' di Rajo

Ocenění:
2019 Mundus vini, Gold medal, 1. místo (vintage 2013)
2019 James tasting (92 bodů ze 100) James' Magazine
2015 Mundus Vini, Silver medal, 2. místo
2014 Concours Mondial de Bruxelle, Golden medal, 1. místo
2014 Austrian Wine Challenge - Wein (AWC), Silver medal, 2. místo  
2014 Decanter Asia Wine Awards, Bronze medal, 3. místo
2013 Japan Wine Challenge, Silver medal, 2. místo
2009 Berliner Wine Trophy, Gold medal, 1. místo

Hmotnost 1.7 kg