Novinka BIO
  • 1 z 4
 

Prosecco DOC Brut PERLAE BIO NOVINKA! Vynikající organické prosecco

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem (57 ks)
275 Kč
   
Značka San Simone
Kategorie Šumivá vína
 

Prosecco Millesimato DOC Brut PERLAE NAONIS z italského vinařství San Simone je vyrobeno z 85% odrůdy Glera a 15% Pinot Grigio, odrůda vinné révy friulského původu pocházející z obce Prosecco, nedaleko Terstu, odkud se pak dále rozšířila po celém regionu Friuli-Venezia Giulia a Benátska.

Využijte též naší nabídky prosecca ve speciální limitované edici v designových lahvích - Prosecco Millesimato DOC Brut GOLD, SILVER a BRONZE !

Sklizeň hroznů probíhá v druhé polovině září. Hrozny se drtí, odstopkují a šetrně lisují. Tzv. bílá fermentace probíhá po dobu 8-10 dnů v tepelně řízených nerezových nádržích při teplotě 16 - 18° C, zrání pokračuje v tancích z nerezové oceli, kde šumivý mok čeká na proces jiskření (druhé kvašení). Druhé kvašení probíhá v tlakových nádobách po dobu přibližně 30 dnů při kontrolované teplotě 14 - 16° C. Po dosažení tlaku 6 barů se produkt ochladí, aby se zastavila fermentace a takto je udržován při teplotě 8 až 10° C po dobu alespoň 3 měsíců pro přirozené zjemnění v kontaktu s kvasinkami uloženými na dně autoklávu. Na konci této fáze se víno filtruje a pod tlakem plní do lahví.

Perzistence tohoto prosecca je jemná a trvalá. Barva světle slámově žlutá s nazelenalými odlesky. Komplexní ovocná a příjemná vůně meruněk a jablek s náznaky zralého ovoce. Na patře harmonické, čerstvé, se silnou vůní. Suché v závěru s příjemnými minerálními tóny.  

Prosecco DOC Perlae Bio si lze vychutnat jako aperitif nebo během celého jídla. Doporučujeme s měkkýši, korýši a rizotem. Skvělé se sushi.

Vhodné pro vegetariány a vegany.

  • Obsah alkoholu  11,5 %
  • Zbytkový cukr 9 g/l
  • Kyselina 5,8 g/l
  • Teplota servírování 4-6°C
  • Typ vína: Šumivé víno
  • Brut - suché
  • Země: Itálie, oblast: Friuli-Venezia Giulia DOC
  • Vinařství San Simone
  • Archivace 1-3 roky
Hmotnost 1.6 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.