Popis
Prosecco DOC Brut PERLAE BIO z italského vinařství San Simone je vyrobeno z 85% odrůdy Glera a 15% Pinot Grigio, odrůda vinné révy friulského původu pocházející z obce Prosecco, nedaleko Terstu, odkud se pak dále rozšířila po celém regionu Friuli-Venezia Giulia a Benátska.
Využijte též naší nabídky prosecca ve speciální limitované edici v designových lahvích - Prosecco Millesimato DOC Brut GOLD, SILVER a BRONZE !
Sklizeň hroznů probíhá v druhé polovině září. Hrozny se drtí, odstopkují a šetrně lisují. Tzv. bílá fermentace probíhá po dobu 8-10 dnů v tepelně řízených nerezových nádržích při teplotě 16 - 18° C, zrání pokračuje v tancích z nerezové oceli, kde šumivý mok čeká na proces jiskření (druhé kvašení). Druhé kvašení probíhá v tlakových nádobách po dobu přibližně 30 dnů při kontrolované teplotě 14 - 16° C. Po dosažení tlaku 6 barů se produkt ochladí, aby se zastavila fermentace a takto je udržován při teplotě 8 až 10° C po dobu alespoň 3 měsíců pro přirozené zjemnění v kontaktu s kvasinkami uloženými na dně autoklávu. Na konci této fáze se víno filtruje a pod tlakem plní do lahví.
Perzistence tohoto prosecca je jemná a trvalá. Barva světle slámově žlutá s nazelenalými odlesky. Komplexní ovocná a příjemná vůně meruněk a jablek s náznaky zralého ovoce. Na patře harmonické, čerstvé, se silnou vůní. Suché v závěru s příjemnými minerálními tóny.
Prosecco DOC Perlae Bio si lze vychutnat jako aperitif nebo během celého jídla. Doporučujeme s měkkýši, korýši a rizotem. Skvělé se sushi.
Vhodné pro vegetariány a vegany.
- Obsah alkoholu 11,5 %
- Zbytkový cukr 9 g/l
- Kyselina 5,8 g/l
- Teplota servírování 4-6°C
- Typ vína: Šumivé víno
- Brut - suché
- Země: Itálie, oblast: Friuli-Venezia Giulia DOC
- Vinařství San Simone
- Archivace 1-3 roky
Ocenění:
2021 - Bronze Medal - Decanter World Wine Awards
Hmotnost | 1.7 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.