Novinka Doporučujeme
  • 1 z 2
 

Prosecco ZERO DOC Brut Nature NOVINKA! Prosecco bez cukru

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem (86 ks)
265 Kč
   
Značka San Simone
Kategorie Prosecco
 

Prosecco ZERO DOC Brut Nature = bez cukru z italského vinařství San Simone je vyrobeno z 100% odrůdy Glera, pochází z vinic Glera ležících v  Azzano Decimo v mělkých vápenatých jílovitých půdách

Využijte též naší nabídky prosecca ve speciální limitované edici v designových lahvích - Prosecco Millesimato DOC Brut GOLD, SILVER a BRONZE !

Sklizeň hroznů probíhá v druhé polovině září. Hrozny se drtí, odstopkují a šetrně lisují. Tzv. bílá fermentace probíhá po dobu 8-10 dnů v tepelně řízených nerezových nádržích při teplotě 16 - 18° C, zrání pokračuje v tancích z nerezové oceli. Druhé kvašení probíhá v tlakových nádobách po dobu přibližně 5 měsíců. Po dosažení tlaku 6 barů se produkt ochladí, aby se zastavila fermentace a takto je udržován při teplotě 8 až 10° C po dobu alespoň 3 měsíců pro přirozené zjemnění v kontaktu s kvasinkami uloženými na dně autoklávu. Na konci této fáze se víno filtruje a pod tlakem plní do lahví.

Perzistence tohoto prosecca je jemná a krémová. Barva světle slámově žlutá s nazelenalými odlesky. Vůně příjemná citrusová, po zeleném jablku a limetkové kůry. Chuť po bílé broskvi a citrónu,suché v závěru s příjemnými tóny v souladu s vůní.  

Prosecco ZERO DOC Brut Nature lze vychutnat jako aperitif nebo během celého jídla. Doporučujeme s měkkýši, korýši a rizotem. Skvělé se sushi.

Vhodné pro vegetariány a vegany.

  • Obsah alkoholu  11,5 %
  • Zbytkový cukr 0 g/l
  • Kyselina 5,4 g/l
  • Teplota servírování 4-6°C
  • Typ vína: Šumivé víno
  • Zero / Brut Nature - bez cukru
  • Země: Itálie, oblast: Friuli-Venezia Giulia DOC
  • Vinařství San Simone
  • Archivace 1-3 roky

 

Hmotnost 1.8 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.