Popis
Prosecco ZERO DOC Brut Nature = bez cukru z italského vinařství San Simone je vyrobeno z 90% odrůdy Glera a 10% odrůdy Chardonnay, pochází z vinic ležících v Azzano Decimo v mělkých vápenatých jílovitých půdách.
Využijte též naší nabídky prosecca ve speciální limitované edici v designových lahvích - Prosecco Millesimato DOC Brut GOLD, SILVER a BLUE !
Sklizeň hroznů probíhá v druhé polovině září. Hrozny se drtí, odstopkují a šetrně lisují. Tzv. bílá fermentace probíhá po dobu 8-10 dnů v tepelně řízených nerezových nádržích při teplotě 16 - 18° C, zrání pokračuje v tancích z nerezové oceli. Druhé kvašení probíhá v tlakových nádobách po dobu přibližně 5 měsíců. Po dosažení tlaku 6 barů se produkt ochladí, aby se zastavila fermentace a takto je udržován při teplotě 8 až 10° C po dobu alespoň 3 měsíců pro přirozené zjemnění v kontaktu s kvasinkami uloženými na dně autoklávu. Na konci této fáze se víno filtruje a pod tlakem plní do lahví.
Perzistence tohoto prosecca je jemná a krémová. Barva světle slámově žlutá s nazelenalými odlesky. Vůně příjemná citrusová, po zeleném jablku a limetkové kůry. Chuť po bílé broskvi a citrónu,suché v závěru s příjemnými tóny v souladu s vůní.
Prosecco ZERO DOC Brut Nature lze vychutnat jako aperitif nebo během celého jídla. Doporučujeme s měkkýši, korýši a rizotem. Skvělé se sushi.
Vhodné pro vegetariány a vegany.
- Obsah alkoholu 11,5 %
- Zbytkový cukr 0 g/l
- Kyselina 5,4 g/l
- Teplota servírování 4-6°C
- Typ vína: Šumivé víno
- Zero / Brut Nature - bez cukru
- Země: Itálie, oblast: Friuli-Venezia Giulia DOC
- Vinařství San Simone
- Archivace 1-3 roky
Ocenění:
2022 Falstaff Prosecco Trophy 2022 (91 bodů ze 100)
Hmotnost | 1.7 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.