Popis
NOVINKA!!!
Prosecco Superiore DOCG Brut Nature ZERO Conegliano Valdobbiadene Sui Lieviti
(Tento styl se často nazývá také Col Fondo nebo Metodo Ancestrale - tj. nefiltrované)
Tradiční styl prosecca, vyráběný tak, jak tomu bývalo kdysi – druhotná fermentace probíhá přímo v lahvi a zastoupené 100% odrůdy Glera. Ty se neodstraňují jako u klasického prosecca vyráběných metodou Charmat. Díky přítomnosti kvasinek je perlení hutnější a ve vůni se objevují tóny čerstvé chlebové kůrky.
Víno je výsledkem precizní práce, která nechává naplno vyniknout aromatiku, jemnost i ovocné nuance typické pro místní terroir, jež se navíc krásně vyvíjejí v čase. Díky nízkému zbytkovému cukru jde o styl takřka “pro znalce”, přesto si díky své jemnosti a harmonické struktuře nachází ideální místo u stolu po celý průběh jídla.
Klasicky se hodí k výběru kvalitních uzenin a sýrů. Překvapivě skvěle funguje také v kombinaci s pizzou nebo slanou focacciou, kde krásně zvýrazní chutě těsta i jemnou slanost pokrmu.
Podle osobních preferencí lze v lahvi ponechat přirozený kal z kvasinek, díky čemuž zůstane víno ve sklenici čiré a elegantní — nebo jej lze jemně promíchat pro plnější, tradičnější projev.
- Obsah alkoholu 11,5 %
- Zbytkový cukr 0,2 g/l
- Kyselina 4,8 g/l
- Teplota servírování 4-6°C
- Typ vína: Šumivé víno
- Brut Nature - bez cukru
- Země: Itálie, oblast: Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG
- Vinařství Cal Monda
- obsahuje oxid siřičitý
- objem: 0,75L
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
