Novinka
 

Barbera d´Asti Superiore DOCG Bionzo BIO

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem (90 ks)
349 Kč
   
Kategorie Červená vína
 

Barbera d´Asti Superiore DOCG Bionzo BIO - NOVINKA!!

Víno vyrobené z odrůdy Barbera 100% v Bio kvalitě, kdy hrozny pro toto víno pocházejí z jediné vinice  s názvem Bionzo ve vesnici Costigliole d'Asti. Bionzo je 4hektarová vinice, která představuje srdce produkce Barbera vinařství Bricco Carlina. S nadmořskou výškou mezi 280-350 metry nad mořem má tato vinice výrazný sklon. Půda je jílovitá a vápencová s významným podílem písku. Stáří vinic je kolem 25 let.

Hrozny se sklízejí ručně do košů mezi začátkem a polovinou září. Alkoholové kvašení trvá přibližně 3 týdny a probíhá v nerezových tancích, kde se udržuje kontakt se slupkami pravidelným přečerpáváním. Macerace na slupkách po fermentaci trvá 18 až 20 dní v závislosti na vlastnostech hroznů. Jablečno-mléčná fermentace je dokončena ihned po alkoholické fermentaci.

Zrání probíhá 12 měsíců ve velkých sudech ze slovinského dubu. Poté probíhá v cementových tancích a následně v nerezových tancích než je nalahvováno.  V lahvi zraje nejméně 10 měsíců.

Intenzivní rubínově červená barva vína s fialovými a purpurovými odstíny. Vůně je bohatá a hluboká, s náznaky zralého červeného ovoce, jako jsou ostružiny, švestky a třešně, a tóny červeného ovocného džemu. Ve sklence se otevírají tóny koření a tabáku, které vytvářejí jemnou rovnováhu mezi balzamikovým a ovocným aroma.

V ústech je plné a dobře strukturované a důležitou kyselost podporují ovocné a kořeněné tóny.

Vhodné ke guláši, zvěřině, pečenému červenému masu a zralým sýrům. Ale také čokoládě, sušenému ovoci či koláčkům.

  • Obsah alkoholu 14,5%
  • Zbytkový cukr  g/l
  • Kyseliny  g/l
  • Teplota servírování 16-18°C
  • Typ vína: Tiché víno
  • Suché
  • Odrůda: 100% Barbera
  • Země: Itálie, oblast: Superiore DOC, Piedmont
  • Možnost archivace 5-10 let
  • Vinařství Bricco Carlina
  • obsahuje oxid siřičitý
  • objem: 0,75L

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola